Manastirea Scarisoara Noua – Jud. Satu Mare

Manastirea Scarisoara Noua, inchinata Sfantului Ioan Botezatorul, este o manastire infiintata in anul 1991, de comunitatea de moti stabiliti in satul Scarisoara Noua, in urma reformei agrare din anul 1924.

 

Manastirea Scarisoara Noua a luat fiinta prin grija IPS Iustinian Chira Arhiepiscopul Maramuresului si Satmarului, este o manastire de calugari cu hramul „Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul” si este considerata cel mai vestic asezamant monahal, situată într-un peisaj minunat.

 

La origine cladirea este un paraclis, ce a fost construit de satenii locali – moti colonizati in anul 1924, care in anul 1940, dupa Dictatul de la Viena (30 august 1940) au fost alungati, insa au revenit pe aceste meleaguri cu ajutorul satenilor din localitatile invecina

 

Acest asezamant monahal inchinat Sfantului Ioan Botezatorul se afla intr-un punct deosebit al Romaniei, pe granita de vest. Pozitia lui aici este una care se datoreaza credinciosilor din localitatea Scarisoara noua care sunt moti colonizati in aceasta parte de tara si care si-au dorit o manastire in vatra satului lor.

 

Actualmente manastirea din Scarisoara Noua cuprinde biserica in stil bizantin, chilii, anexe gospodaresti, turnul-clopotnita si chilii pentru pelerini.

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Foto și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s