30 august 2012 – Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal îşi sărbătoreşte ocrotitorul spiritual

Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal îşi sărbătoreşte astăzi, 30 august 2012, ocrotitorul spiritual.

Preasfinţia Sa S-a născut la 28.10.1960 în Ştiubieni, judeţul Botoşani. În anul 1982 a absolvit Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ, iar în 1987 devine licenţiat al Institutului Teologic Universitar din Bucureşti. Apoi, în anul 2003 primeşte titlul de Doctor în Teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti cu teza „Spiritualitate şi istorie pe teritoriul României în epoca bizantină şi postbizantină“.

Devine arhimandrit în anul 2001. În perioada 1998 – 2009 ocupă funcţiile de vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor şi, respectiv, preşedintele Comisiei Liturgice a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Din 1996 este lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi. În anul 2009 ocupă postul de lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul” a Universităţii din Bucureşti. Este hirotonit arhiereu la data de 20.12.2009 ca Episcop-vicar patriarhal.

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Aniversări. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s