Hramul Parohiei Ortodoxe Române din Jönköping, Suedia

Preasfinţitul Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord a săvârşit duminică, 7 octombrie, Taina Sfintei Liturghii pentru românii din oraşul suedez Jönköping, cu prilejul sărbătoririi hramului Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului”.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Episcop Macarie a tâlcuit evanghelia Duminicii a XX-a după Rusalii (Luca 7, 11-16) despre Învierea fiului văduvei din Nain, referindu-se şi la semnificaţia sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului. Făcând o paralelă între mama fiului mort şi înviat din Nain şi Maica Domnului Celui Răstignit şi Înviat, Preasfinţitul Episcop Macarie a reliefat în cuvântul de învăţătură taina maternităţii, legătura perpetuă a Maicii Domnului şi, astfel, a Maicii Biserici, cu Hristos Mântuitorul. Preasfinţitul Macarie a apreciat lucrarea misionară râvnitoare a părintelui paroh Ovidiu Teodor Băncilă şi a credincioșilor din această comunitate euharistică, sprijinindu-i în demersurile de a-şi ridica o biserică proprie din zid la Jönköping.

La 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, se împlinesc 40 de ani de când a fost săvârşită prima Liturghie românească la Jönköping, de regretatul părinte profesor Alexandru Ciurea, iar Preasfinţitul Episcop Macarie le-a promis celor prezenţi că le va fi alături şi la această aniversare. Parohia Ortodoxă Română din Jönköping îi are ca ocrotitori şi pe Sfinţii Cuvioşi Daniil Sihastrul şi Paisie de la Neamţ.

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Stiri Ortodoxe și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s